Brownies-na jesienne smutki

  • wyświetlono: 107 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Najsmaczniejszy na świecie zakalec. Dla wielkich fanów czekoladowych wypieków i dla niedowiarków;)

  • 16 porcje
  • Łatwy

Składniki


- gorzka czekolada: 100 gramów
- masło: 150 gramów
- śmietana kremówka: 100 mililitrów
- cukier biały kryształ: 220 gramów
- jajka: 3 sztuki
- mąka pszenna tortowa: 200 gramów
- cukier waniliowy: 1 łyżka
- sól: 1 szczypta

Sposób przygotowania przepisu:

Brownies-na jesienne smutki

  • 1. Czekoladę łamiemy na kawałki i razem z masłem rozpuszczamy w niedużym garnuszku. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • 2. W tym czasie jajka miksujemy z cukrem, aż masa zbieleje. Gdy tak się stanie dodajemy przestudzoną czekoladę, przesianą mąkę z solą i cukrem waniliowym oraz kremówkę. Całość mieszamy tylko do połączenia składników.
  • 3. Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 20-25 minut. Studzimy i podajemy. Do ciasta można dodać orzechy włoskie, a całość posypać cukrem pudrem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

CiastoczekoladapiknikPRZYJĘCIE DLA DZIECIimprezy

Komentarze

Podobne przepisy

Jesienny torcik

Dodane przez: stenia_k

Jesienny torcik makowo-orzechowy

Aromatyczne ciasto na jesienne...

Ciasto "Jesienny Poemat"

Dodane przez: Świat Wypieków

Ciasto "Jesienny Poemat"

Wymyśliłam sobie, że połączę placki...

Gotowe ciasto

Dodane przez: 2milutka

Jesienne ciasto z gruszkami

Jak umilić sobie jesienne popołudnie?...

Piernikowe brownies w mikołajowych czapeczkach

Dodane przez: odkuchni

Piernikowe brownies w Mikołajowych czapeczkach

Ciężkie, wilgotne brownie o mocnym...

JESIENNA a'la SZARLOTKA - BEZ pieczenia

Dodane przez: kiciax1

JESIENNA a'la SZARLOTKA - BEZ pieczenia

bardzo prosty placuszek - bo BEZ...

JESIENNA SZARLOTKA

Dodane przez: Babcia Tereska

JESIENNA SZARLOTKA

Ciasto bardzo kruche i pyszne.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE