Brownie ze słonecznikiem i bananem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Brownie robiłam już wile razy, ale za każdym razem wychodzi mi coraz to inne a za każdym razem jakże smaczne;)To jest wersją mega łatwą,szybką i pyszną!Jest ono idealnie czekoladowe z delikatnym posmakiem banana a w środku chrupiący, prażony słonecznik-kawałek tego ciasta+ kawka i mamy deser idealny

  • 15 min

Składniki:

  • Składniki na blachę o wymiarach 24x40:
    200 g gorzkiej czekolady
    2-3 g kakao
    200 g margaryny
    3 jajka
    130 g cukru trzcinowego
    1 duży banan
    15 g mąki
    100 g słonecznika
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Brownie Desery

Brownie ze słonecznikiem i bananem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na kawałki, razem z margaryną (również pokrojoną na mniejsze części) i kakao wrzucamy do małego rondelka i na małym ogniu rozpuszczamy ( nie gotujemy).
  • 2. Banana rozgniatamy widelcem. Słonecznik prażymy na suchej patelni.
  • 3. Uprażony delikatnie solimy, wsypujemy mąkę i mieszamy.
  • 4. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy cukier i trzepaczką (u mnie silikonowa) delikatnie mieszamy do momentu połączenia składników (nie ma potrzeby ubijać).
  • 5. Następnie dodajemy rozpuszczoną czekoladę, rozgniecionego banana i również trzepaczką mieszamy do momentu połączenia z jajkami.
  • 6. Na samym końcu wsypujemy słonecznik i również trzepaczką mieszamy.
  • 7. Gotowe ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia blachy i pieczemy około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 170 st. C (z termoobiegiem).
  • 8. Po przestygnięciu kroimy na dowolne kawałki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować