Brownie z żurawiną

0 (0 ocen)

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Obłędnie czekoladowe ciasto, które poprawi humor nawet w najbardziej ponury dzień.

  • 50 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -300 g gorzkiej czekolady
    -300 g masła
    -150 g żurawiny suszonej
    -3 jaja
    -3/4 szklanki mąki
    -3/4 szklanki cukru trzcinowego
    -1/2 szklanki wody
    -szczypta soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Wodę zagotowujemy z cukrem. Zdejmujemy z ognia, wrzucamy połamaną na kostki czekoladę i pokrojone na kawałki masło. Czekamy, aż całość zacznie się rozpuszczać i dokładnie mieszamy na gładką masę.
  • 2 2. Jajka roztrzepujemy rózgą. Wsypujemy mąkę, sól i roztrzepujemy na gładką masę.
  • 3 3. Do masy jajecznej stopniowo dodajemy czekoladę ciągle mieszając. Dodajemy żurawinę i mieszamy.
  • 4 4. Ciasto wylewamy do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy przez pół godziny w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Studzimy w uchylonym piekarniku. Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Gorzka czekolada Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować