Pyszne mocno czekoladowe ciasto. Jest to moje pierwsze brownie i ten przepis uznaje już za najlepszy. Proste i szybkie a jakie smaczne. Wilgotne i ciężkie takie jak lubię.
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874BROWNIE Z RUMEMhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0004/57/c7b5ea455466ac38f1bbb1a72280e6f698319bf4.jpeg23041536http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/brownie-z-rumem
1.
W garnku gotujemy wodę. Umieszczamy na tym miskę ( tak by miska nie dotykała dna i była tuż nad wodą). Do miski wrzucamy połamaną czekoladę gorzką oraz masło i rum. Wodę gotujemy na małym ogniu a czekoladę zostawiamy aby się rozpuściła. Po jakimś czasie wszystko mieszamy do całkowitego roztopienia, tak długo, aż masa będzie płynna i lśniąca.
2.
Jaja ubijamy z cukrem na puszysto. Dodajemy przesianą mąkę. Miksujemy. Następnie dodajemy lekko ostygniętą lecz wciąż ciepłą masę czekoladową.
Ponownie miksujemy. Blachę wykładamy pergaminem. Wylewamy ciasto i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na ok 15-20 min. Sprawdzamy patyczkiem, patyczek może być lekko brudny, ale wierzch powinien być spieczony i lekko popękany.
Czekoladę mleczną ścieramy na tarce i posypujemy ciasto.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze