Brownie z migdałową posypką

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Wspaniałe brownie z chrupiącą posypką

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • Składniki:
    150 gramów gorzkiej czkolady 70 %
    3 łyżki kakao
    150 gramów masła
    3 jajka
    200 gramów mąki
    3 łyżki brązowego cukru
    Łyżeczka ekstraktu waniliowego
    Łyżeczka cynamonu

    Posypka:
    1/2 szklanki płatków migdałowych
    Pół szklanki posiekanej gorzkiej czekolady
    2 szczypty soli morskiej
    Szczypta chilli

Brownie z migdałową posypką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnuszku podgrzewam masło, dodaję czekoladę. Chwilę studzę. Przesiewam mąkę, dodaję cynamon, brązowy cukier i kakao. Dolewam masę czekoladową, na końcu dodaję jajka. Całość mieszam, i przelewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia.
    Szykuję posypkę. Płatki prażę na suchej patelni ze szczyptą soli, oraz solą. Siekam czekoladę, dodaję do ciepłych płatków migdałowych,mieszam całość. Posypką równomiernie posypuję ciasto. Piekę brownie przez 20 minut w 170 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy