Brownie z malinami

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Nie ma nic bardziej krzepiącego w jesienne, chłodne dni niż czekolada. A czekolada w połączeniu z malinami....mmm

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:


  • - czekolada gorzka: 100 gramów
    - czekolada mleczna: 100 gramów
    - masło: 200 gramów
    - cukier: 0.5 szklanki
    - mąka: 0.75 szklanki
    - jaja: 4 sztuki
    - sól: 0.5 łyżeczki
    - cukier waniliowy: 1 opakowanie
    - maliny (świeże lub mrożone): 200 gramów
    - masło (do wysmarowania formy): 1 łyżka

Brownie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik rozgrzewam do 180 stopni C.
  • 2. Czekoladę łamię na kawałki i roztapiam z masłem w misce nad garnkiem z gotującą się wodą, mieszając od czasu do czasu. Rozpuszczoną czekoladę odstawiam do wystygnięcia.
  • 3. Do czekolady dodaję cukier, a następnie po jednym jajku, każde dokładnie łączę z masą przy pomocy trzepaczki.
  • 4. Dodaję cukier waniliowy, mąkę z solą i delikatnie mieszając łączę ciasto w gładką masę.
  • 5. Masę mieszam ostrożnie z malinami i przelewam do formy (o wymiarach ok. 26x16cm) wysmarowanej masłem.
  • brownie 6. Piekę ok. 35-45 minut.

Komentarze

Podobne przepisy