Brownie z kremem ajerkoniakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.CIASTO
Czekoladę połamać na małe kawałki.
Razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej.
Odstawić do lekkiego przestygnięcia.
Jajka ubić z cukrem do białości.
Pod koniec ubijania dodać mąkę.
Cały czas ubijając wlewać cienką strużką rozpuszczoną czekoladę z masłem.
Dokładnie wszystko razem ze sobą połączyć.
Blachę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
Przelać ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec 20 minut w 190 st C.
Wystudzić.
KREM
Miękkie masło utrzeć na puszystą masę.
Dodać ajerkoniak i cukier waniliowy.
Dokładnie wymieszać.
Ajerkoniak musi być w temperaturze pokojowej.
Na wystudzone ciasto rozsmarować krem.
Na wierzchu rozkruszyć bezy.
Wstawić do lodówki i schłodzić minimum 3 godziny.
Komentarze