Brownie z kremem ajerkoniakowym

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

ciasto pięknie wygląda i rewelacyjnie smakuje

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • CIASTO

    200 gram gorzkiej czekolady
    200 gram masła
    6 jajek
    300 gram cukru
    100 gram mąki pszennej

    KREM

    200 gram masła
    180 ml ajerkoniaku
    2 łyżeczki cukru waniliowego

    WIERZCH

    100 gram bez
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery Beza Ciasto

Brownie z kremem ajerkoniakowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. CIASTO

    Czekoladę połamać na małe kawałki.
    Razem z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej.
    Odstawić do lekkiego przestygnięcia.
    Jajka ubić z cukrem do białości.
    Pod koniec ubijania dodać mąkę.
    Cały czas ubijając wlewać cienką strużką rozpuszczoną czekoladę z masłem.
    Dokładnie wszystko razem ze sobą połączyć.
    Blachę o wymiarach 25 cm / 36 cm wyłożyć papierem do pieczenia.
    Przelać ciasto.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika.
    Piec 20 minut w 190 st C.
    Wystudzić.

    KREM

    Miękkie masło utrzeć na puszystą masę.
    Dodać ajerkoniak i cukier waniliowy.
    Dokładnie wymieszać.
    Ajerkoniak musi być w temperaturze pokojowej.

    Na wystudzone ciasto rozsmarować krem.
    Na wierzchu rozkruszyć bezy.
    Wstawić do lodówki i schłodzić minimum 3 godziny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ajerkoniak Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować