Brownie z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Niesamowicie smaczne, fantastycznie kremowe w środku, rozpływające się w ustach, a przy tym zdrowe, lekkie i dietetyczne brownie z kaszy jaglanej. Jest świetnym pomysłem dla osób będących na diecie i dla tych, którzy kalorii nie liczą!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Średni

Składniki:

  • 2 jaja kurze
    200 g kaszy jaglanej
    40 g kakaa
    1 banan
    60 g oleju kokosowego
    30 g miodu
    1 łyżeczka sody
    50 g orzechów

Brownie z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną płuczemy i przelewamy wrzątkiem
    2. Olej kokosowy rozpuszczamy
    3. Wszystkie składniki wkładamy do blendera i miksujemy
    4. Całość wylewamy do foremki posmarowanej olejem kokosowym
    5. Górę ciasta posypujemy orzechami
    6. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 50 minut
    7. Po upieczeniu i ostudzeniu najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki
    8. Po wyjęciu z lodówki cieszymy się pysznym brownie. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy