Brownie z gorzkiej czekolady z malinami

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Brownie z malinami to kawałek czekoladowych endrofin szczęścia w połączeniu z filiżanką gorącej kawy doda niesamowitej energii. Szybko poprawia humor. A to jeden z powodów, aby nie odmawiać sobie czekoladowych przysmaków,

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 20 dag gorzkiej czekolady 60% kakao
    20 dag masła 82%
    1 czubata szklanka dość drobnego brązowego cukru
    2 łyżki kakao lub czekolady w proszku
    4 jajka
    1 1/3 szklanki mąki pszennej
    ¼ łyżeczki proszku do pieczenia
    20 dag świeżych lub mrożonych malin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery

Brownie z gorzkiej czekolady z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowanie 1. Masło przełożyć do rondelka podgrzać i rozpuścić.

    Do ciepłego dodać połamaną na kawałki czekoladę, odczekać 3 minuty, po czym wymieszać do uzyskania jednolitej gładkiej konsystencji.


    Jajka wbić do miski, wsypać cukier i ubić na puszystą masę, wlać płynną czekoladę z masłem, zmiksować na koniec wsypać mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem.
  • Przygotowanie 2. Ciasto wylać na blaszkę o wym 23/27 cm, na wierzchu rozsypać świeże lub mrożone maliny (bez rozmrażania).
    Piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 30/35 minut. Wyjąć z pieca, wystudzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować