Brownie z fasoli bez mąki

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Zdrowe, mocno czekoladowe ciasto bez mąki , które zasmakuje każdemu :)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: (okrągła blaszka 17cm)
    -1 puszka ciemnej fasoli
    -3 jajka M
    -10 łyżek mleka kokosowego
    -30g masła klarowanego rozpuszczonego i ostudzonego
    -1 tabliczka gorzkiej czekolady
    -1/3 szklanki cukru kokosowego

    dodatkowo:
    -2 łyżki oleju kokosowego rozpuszczonego i ostudzonego
    -3 łyżki kakao
    -2 łyżki cukru kokosowego zmiksowanego na cukier puder
    -garść borówek
    -garść orzechów laskowych
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie

Brownie z fasoli bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób przygotowania:
    -czekoladę łączymy z mlekiem kokosowym oraz masłem i rozpuszczamy w kąpieli wodnej
    -pod koniec całość mieszamy i odstawiamy do przestudzenia
    -fasolę odsączamy z wody i płuczemy pod wodą
    -fasolę łączymy z czekoladą i dokładnie blendujemy
    -białka jaja miksujemy z dodatkiem soli , co jakiś czas dodajemy po jednej łyżce cukru kokosowego cały czas miksując aż powstanie sztywna piana
    -dodajemy po jednym żółtku , zmniejszamy obroty i cały czas miksujemy
    -pianę łączymy z masą czekoladową i całość miksujemy na małych obrotach
    -spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
    -pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 170C przez 45 minut
    -wyciągamy z piekarnika i studzimy
    -olej kokosowy łączymy z cukrem oraz kakao i całość dokładnie mieszamy
    -polewę nakładamy na ciasto, a na to owoce oraz orzechy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Fasola Orzechy Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować