Brownie z fasoli bez mąki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Sposób przygotowania:
-czekoladę łączymy z mlekiem kokosowym oraz masłem i rozpuszczamy w kąpieli wodnej
-pod koniec całość mieszamy i odstawiamy do przestudzenia
-fasolę odsączamy z wody i płuczemy pod wodą
-fasolę łączymy z czekoladą i dokładnie blendujemy
-białka jaja miksujemy z dodatkiem soli , co jakiś czas dodajemy po jednej łyżce cukru kokosowego cały czas miksując aż powstanie sztywna piana
-dodajemy po jednym żółtku , zmniejszamy obroty i cały czas miksujemy
-pianę łączymy z masą czekoladową i całość miksujemy na małych obrotach
-spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy masę
-pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 170C przez 45 minut
-wyciągamy z piekarnika i studzimy
-olej kokosowy łączymy z cukrem oraz kakao i całość dokładnie mieszamy
-polewę nakładamy na ciasto, a na to owoce oraz orzechy
Komentarze