Brownie z dynią, chałwą i orzechami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia.
Jajka ubijam z cukrem i cukrem pudrem, dodaję mus dyniowy, sól i rozpuszczoną czekoladę z masłem i delikatnie miksuję.
Na koniec dodaję mąkę i mieszam łopatką.
Chałwę kroję w kostkę i dodaję razem z orzechami do ciasta, delikatnie mieszam.
Brownie wykładam na blaszkę (30 x 35 cm) wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzam i wstawiam blaszkę do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.
Piekę 15-18 minut. Następnie wyciągam ciasto z piekarnika i odstawiam do całkowitego wystygnięcia, kroję w kostkę i brownie z dynią gotowe.
Smacznego
Komentarze