BROWNIE Z CZERWONEJ FASOLI

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Brownie z czerwonej fasoli i bananem z małą ilością cukru. Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto
    2 puszki czerwonej fasoli
    2 banany
    6 jajek
    3 łyżki kakao
    4 łyżki mąki ryżowej
    4 łyżki miodu
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
    1 tabliczka czekolady gorzkiej

    Polewa
    ¼ szklanki mleka
    2 tabliczki gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Brownie z czerwonej fasoli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto
    - Fasolę wsypujemy do durszlaka i dokładnie ją przemywamy. Następnie fasolę i banany przekładamy do miski i blendujemy na gładką masę. Do masy dodajemy oddzielone od białek żółtka, przesiane przez sito kakao i mąkę ryżową, miód, proszek do pieczenia i cukier wanilinowy. Czekoladę ścieramy na średnim oczku tarki i dodajemy do masy.
    - Oddzielone białka miksujemy na sztywną pianę i dodajemy do masy fasolowej. Mieszamy delikatnie drewnianą łyżką aby wszystko się dokładnie połączyło.
    - Blachę o wymiarach 23×28 wykładamy papierem do pieczenia. Gotową masę na ciasto przekładamy na blachę. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 60 minut w 180 stopniach.

    Polewa
    Mleko wlewamy do garnka i podgrzewamy, gdy będzie już ciepłe ustawiamy mały ogień i dodajemy 2 tabliczki czekolady, cały czas mieszamy. Jeśli widzimy już gładką konsystencję, naszą polewę możemy rozprowadzić po cieście.

Porady

Polewę przygotowujemy, jak ciasto będzie już upieczone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Gorzka czekolada Fasola czerwona

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować