Brownie z chilli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Czekoladę rozpuszczam w kąpieli wodnej z masłem. Jajka ubijam mikserem z cukrem na puszystą masę.
2.Dodaję przyprawy i rum. Mieszam na gładką masę i dodaję do niej rozpuszczoną czekoladę.
Blachę do pieczenia wykładam papierem i wylewam ciasto.
3.Piekę 17 min po czym wyłączam piekarnik i trzymam w nim ciasto jeszcze 2 min. Wyjmuję i studzę.
Ciasto z wierzchu powinno być mleczno czekoladowego koloru wewnątrz kolor gorzkiej czekolady i lekko lepiąca konsystencja niczym jednak nie przypominająca zakalca.
Porady
*** Do masy można dodać garść rodzynek, kandyzowanych owoców, orzechów lub migdałów.
Z wierzchu posypać można cynamonem lub cukrem pudrem.
Komentarze