BROWNIE W STYLU AMERYKAŃSKIM

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Rozkosz dla podniebienia. Do tego ta czekolada i skórka od pomarańczy!

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • Herbatniki maślane 400 gr
    Masło 150 gr +200 gr
    Czekolada deserowa 150 gr + 150 gr
    Jajka x 3
    Cukier 250 gr
    Cukier wanilinowy opakowanie
    Mąka 100 gr
    Śmietanka 30% 100 ml
    Sól
    Skórka z pomarańczy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie

Brownie w stylu amerykańskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Robimy spód do ciasta: herbatniki miksujemy ze 150 gr masła, wylepiamy dno formy i wkładamy do lodówki.

    Masa czekoladowa: w kąpieli wodnej rozpuszczamy pokruszoną czekoladę i resztę masła. Odstawiamy, by lekko ostygła.

    Jajka ubić z cukrem i cukrem wanilinowym. Cały czas ucierając wlać połowę letniej masy czekoladowej, dodać mąkę i śmietankę. Po wyrobieniu ciasto wylewamy na formę ze spodem z herbatników. Piekarnik rozgrzewamy do 175 stopni i pieczemy ciasto 25-30 minut.

    Po wyjęciu z pieca ciasto studzimy i wylewamy na wierzch resztę masy czekoladowej. Dekorujemy startą skórką z pomarańczy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować