Brownie – najlepsze!

5 (197 ocen)

Zdobywca nagrody

  • 45 min

Z kruchą górą … miękkie , zakalcowate , lekko gumowe w środku … o wyrazistym intensywnie czekoladowym smaku!Ajjj … trzeba spróbować!Koniecznie!

  • 45 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI:

    * masło – 150 g

    * czekolada mleczna – 2 tabliczki

    * jajko – 3 szt

    * cukier puder – 1 szkl

    * mąka tortowa – 0,5 szkk

    * kakao – 2 płaskie łyżki
Wystaw ocenę:

5 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasto czekoladowe Brownie Desery

Brownie – najlepsze! - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

    Czekoladę łamiemy , przekładamy do metalowej miseczki , a następnie dodajemy pokrojone masło.

    Roztapiamy w kąpieli wodnej , mieszamy i studzimy.

    Jajka z cukrem pudrem ubijamy na puszysty krem.

    Powoli wlewamy masę czekoladową i cały czas ubijamy.

    Dodajemy stopniowo mąkę przesianą z kakao i delikatnie, ale dokładnie mieszamy łyżką.

    Przelewamy do natłuszczonej ( ok. 23 cm ) tortownicy.

    Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 50 minut.

    Zajadamy!

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować