Brownie na białkach

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Mocno czekoladowe ciasto i świetna propozycja na wykorzystanie białek oraz dojrzałych bananów.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 białka
    100 g czekolady mlecznej
    100 g czekolady ciemnej
    100 masła
    1/3 szklanki cukru
    2 dojrzałe banany
    100 g mąki tortowej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Brownie na białkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia.
    Banany rozgniatam widelcem.
    Białka ubijam na sztywną pianę, następnie powoli dodaję cukier i dalej ubijam, jak na bezę. Do ubitych białek dodaję banany i czekoladę i całość miksuję na najniższych obrotach.
    Na koniec dodaję mąkę i mieszam ciasto delikatnie łopatką.
  • Brownie na białkach 2. Blaszkę 30 x 35 cm wykładam papierem do pieczenia, na blaszce rozprowadzam równomiernie ciasto i wstawiam do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na 13 minut.
    Następnie wyciągam ciasto z piekarnika i zostawiam do wystygnięcia.
    Brownie na białkach gotowe.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Białka Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować