Brownie Muscovado

4.5 (197 ocen)

  • 45 min

To naprawdę intensywne czekoladowe ciasto. Ciemny trzcinowy cukier Muscovado dodaje mu niesamowitego smaku.

  • 45 min

Składniki:

  • Składniki forma 25x25cm:

    160 g gorzkiej czekolady minimum 60% kakao
    120 g masła
    1 szklanka cukru trzcinowego Dark Muscovado
    4 jajka
    3/4 szklanki mąki
    1/4 łyżeczki soli
    50 g kropelek czekoladowych
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brownie muscovado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piec nastaw na 180 stopni. Czekoladę i masło roztop w rondelku uważając aby nie przypalić czekolady, zdejmij z ognia.
  • 2. Dodaj rozkruszony w palcach cukier i sól, wymieszaj, aż się rozpuszczą. Wbijaj po jednym jajku i mieszaj.
  • 3. Na koniec dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Wylej do formy i obficie posyp czekoladowymi kropelkami.
  • 4. Piecz 25 minut, wyłączyć piekarnik i po 5 minutach wyjąć ciasto.

Porady

Użyłam formy silikonowej, jeśli użyjecie innej formy wyłóżcie ją papierem do pieczenia, aby ciasto nie przywarło. Jeśli ciasto opadło oznacza, że jest dobrze upieczone - brownie to mokre czekoladowe ciasto. Idealnie smakuje ze szklanką mleka.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować