Brownie jaglane z kokosem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczny i sycący zamiennik klasycznego Brownie. Bazą jest kasza jaglana i mnóstwo wiórków kokosowych.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -300 g kaszy jaglanej
    -20 g oleju (u mnie kokosowy)
    -4 łyżki kakao ciemnego
    -szklanka słodzika/cukru lub więcej wedle uznania
    -400 ml mleka
    -10 łyżek wiórków kokosowych
    -1 łyżka mąki ziemniaczanej
    -1 łyżeczka sody
    -1 łyżeczka octu jabłkowego
    polewa:
    -3 łyżki kakao ciemnego
    -30 g oleju kokosowego
    -4 łyżki wody
    -4 łyżki słodzika/cukru
    +wiórki kokosowe do posypania i potłuczone orzechy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery

Brownie jaglane z kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy. Do ugotowanej dodajemy olej i słodzik/cukier, dokładnie mieszamy łyżką.
    2. Do mleka dodajemy kakao, mieszamy do połączenia składników.
    3. Kaszę przekładamy do melaksera, dolewamy mleko z kakao i miksujemy do dokładnego połączenia. Następnie dodajemy resztę składników i wszystko miksujemy.
    4. Masę przekładamy do blaszki (u mnie sylikonowa kwadratowa 25x25 cm) i pieczemy 40 min 180 stopni.
    5. Olej rozpuszczamy dodajemy kakao, wodę, słodzik i mieszamy dokładnie do połączenia składników i gładkości polewy. Studzimy i polewamy nasze brownie. Posypujemy wiórkami kokosowymi i orzechami, wstawiamy do lodówki (ciasto musi być ostudzone!).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kakao Kasza jaglana Kokos

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować