Brownie idealne

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jest to brownie idealne, czyli mega czekoladowe, kruche na zewnątrz i mięciutkie w środku, najlepsze jakie kiedykolwiek jedliśmy!

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czekolada gorzka (co najmniej o zawartości 70% kakao): 100 gramów
    - czekolada mleczna: 100 gramów
    - masło: 230 gramów
    - cukier drobny: 200 gramów
    - jajka: 4 sztuki

    - mąka pszenna - ciasto: 200 gramów
    - sól: 1 łyżka
    - proszek do pieczeczenia: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Brownie idealne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rozpoczynamy od rozpuszczenia masła, a następnie dodajemy cukier i całość mieszkamy. Do masy dodajemy jajka, a w międzyczasie rozpuszczamy w kąpieli wodnej czekoladę. W osobnym naczyniu należy połączyć mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Teraz łączymy wszystkie składniki ze sobą: do masy jajecznej dodajemy rozpuszczoną czekoladę i całość mieszamy, a następnie dodajemy połączone ze sobą wcześniej składniki sypie i znowu dobrze mieszamy. Przed przelaniem masy na blachę, należy ją wysmarować masłem i oprószyć mąką. Ciasto pieczemy w temperaturze 180st przez około 30 minut. Pamiętajcie, że powinno pozostać wilgotne w środku. Przed pokrojeniem brownie na kawałki należy poczekać, aż ostygnie! Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować