Brownie a'la tiramisu

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Takiego połączenia smaków jeszcze nie zrobiłam. Pyszne czekoladowe brownie i do tego masa kajmakowa o smaku tiramisu. Są to smaki, którym się nikt nie oprze. Brownie a'la tiramisu to wypiek nie banalny, wyrazisty i bardzo wyjątkowy.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 g masy kajmakowej o smaku tiramisu
    200 g czekolady mlecznej
    200 g mąki pszennej
    150 g cukru
    150 g masła
    4 g proszku do pieczenia
    4 jajka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Brownie a'la tiramisu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę łamiemy na kawałki. Masło wraz z czekoladą rozpuszczamy. Studzimy. Jajka wraz z cukrem ubijamy na puszystą masę. Dodajemy sos czekoladowy. Miksujemy. Następnie do masy dodajemy mąkę i proszek do pieczenia. Miksujemy. Masę kajmakową podgrzewamy. Studzimy.
    Małą tortownicę smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą. 1/2 ciasta lejemy do formy. Następnie 1/3 masy kajmakowej o smaku tiramisu lejemy na ciasto. Na masie kajmakowej ponownie 1/2 ciasta. Na cieście kolejna cześć masy kajmakowej. Na masie kajmakowej ostatnia część ciasta. Wszystkie warstwy ciasta i masy delikatnie ze sobą mieszamy. Ciasto pieczemy około 45 minut w 180 stopniach. Studzimy. Pozostałą masą kajmakową o smaku tiramisu ozdabiamy brownie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować