Brownie

4.48 (160 ocen)

Brownie czyli mocno czekoladowe ciasto, wilgotne w środku. Po prostu pycha ....

Składniki:

  • Ciasto:
    300 g gorzkiej czekolady
    125 g margaryny Kasia
    6 jajek
    400 g cukru pudru
    200 g mąki
    4 łyżeczki kakao
    Polewa :
    100 g gorzkiej czekolady
    1/3 szk słodkiej śmietany 18%
    cukrowe gwiazdki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.48 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Brownie Desery

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W kąpieli wodnej roztopić margarynę.
    Czekoladę połamać na kawałki i dodać do margaryny.
    Wszystko razem mieszać do momentu aż czekolada się rozpuści.
    Masę przelać do miski, w której będzie miksowane ciasto.
    Gdy przestygnie wsypać cukier puder oraz kakao i miksować.
  • 2. Gdy cukier połączy się z czekoladą nadal ucierając dodawać na przemian po jednym jajku i mąkę.
    Gotową masę przełożyć do tortownicy wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą.
    Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 35 minut.
    Po wyjęciu ciasta z piekarnika ostudzić je.
  • 3. Ponownie nastawić małe garnczki do kąpieli wodnej, wlać śmietankę i dodać połamaną czekoladę.
    Podgrzewać aż się czekolada rozpuści i połączy ze śmietanką, ale nie zagotuje.
    Polewą polać ciasto i udekorować cukrowymi gwiazdkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować