Brownie

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ciasto czekoladowe- Brownie

  • 60 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g masła
    6 jajek
    50g mąki
    200g cukru
    250 g czekolady gorzkiej
    Szczypta soli

Brownie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddziel żółtka od białek.
  • 2. Białka ubij ze Szczypta soli.
  • 3. Do żółtek dodaj Cukier i masło, mieszaj na małym ogniu aż do rozpuszczenia się składników. (nie gotuj!)
  • 4. Masę zdejmij z ognia, dodaj do niej czekoladę i mieszaj do rozpuszczenia jej.
  • 5. Dodawaj stopniowo mąkę i ubite białka dalej mieszając.
  • 6. Do rozłożonej papierem do pieczenia blachy wylej jednolitą masę.
  • 7. Piekarnik nastaw na 200°C i wstaw ciasto na ok 30 minut. Im cieńsza warstwa ciasta tym mniejszy czas pieczenia.
  • 8. Ciasto można polać zblendowanymi malinami albo rozpuszczona czekolada.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy