Brokuły z kukurydzą, fetą i prażonymi ziarnami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy około 5 minut w osolonej wodzie - do miękkości. Następnie przekładamy go na chwilę do zimnej wody, aby zakończyć proces gotowania i wykładamy na sitko albo durszlak - czekamy aż obcieknie z wody.
2.W między czasie ziarna słonecznika i dyni prażymy na złoty kolor na łyżeczce masła.
3.Do miseczki wkładamy jogurt, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko dokładnie mieszamy przyprawiając pieprzem.
4.Na talerzu rozkładamy brokuła. Posypujemy go odsączoną z zalewy kukurydzą.
5.Następnie całość posypujemy pokruszoną fetą i polewamy sosem czosnkowym. Sałatkę posypujemy prażonymi ziarnami i zajadamy :) Smacznego :)
Komentarze