Brokuły w sosie czosnkowym na makaronie ryżowym

4.5 (142 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Prosta i szybka w wykonaniu potrawa o nieprzeciętnym smaku i aromacie.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - makaron ryżowy nitki: 1 opakowanie
    - brokuły: 1 sztuka
    - curry w proszku: 3 szczypty
    - se feta: 0.5 opakowania
    SOS CZOSNKOWY:
    - czosnek: 5 ząbków
    - majonez: 3 łyżki
    - śmietana 18%: 3 łyżki
    - oregano, sól, pieprz: 2 szczypty
    - musztarda (opcjonalnie): 0.5 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brokuły w sosie czosnkowym na makaronie ryżowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły podzielić na różyczki, oczyścić, gotować w osolonej wodzie do miękkości. Makaron ryżowy przygotować wg przepisu na opakowaniu (odpowiednią ilość zalać wrzątkiem i pozostawić na 3 minuty), odcedzić, dodać curry, wymieszać. Ser feta w kostkach wymieszać z makaronem i brokułami.

    Przygotowanie sosu czosnkowego: wszystkie składniki sosu dobrze wymieszać i doprawić wg własnych upodobań. Jesli to możliwe - sos przygotować dzień wcześniej lub ok. godziny przed podaniem.

    Wszystkie składniki ułożyć na talerzu. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Makaron ryżowy Makaron

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki Piknik Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować