Brokuły w cieście i bułce tartej

4.5 (141 ocen)

  • 60 min

Warzywa w panierce są po prostu pyszne , wolę je bardziej niż mięso .

  • 60 min

Składniki:

  • Brokuł ok. 500g
    Bułka tarta
    Mąka 200g
    Mleko 200ml
    Jajko 2 jajka
    Woda 5 łyżek
    Sól szczypta
    Cukier 1 łyżka
    Olej 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (141 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Brokuły w cieście i bułce tartej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuły gotujemy w osolonej wodzie (lub najlepiej na parze) przez ok. 5 minut.
    Z podanych wyżej składników ( 200g mąki , 200 ml mleka itd.) przygotowujemy ciasto naleśnikowe.
    Ugotowane brokuły tniemy na bukieciki. Następnie każdy z nich maczamy w cieście naleśnikowym i obtaczamy w bułce tartej.
    Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i smażymy na niej panierowane bukiciki brokuł na złoty kolor.
    Idealnie smakują z sosem czosnkowym! lub z ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować