Brokułowo – warzywne sznycelki

0 (0 ocen)

  • 20 min

Niezwykle smaczne i pożywne!

  • 20 min

Składniki:

  • Składniki na ok. 8 – 10 sztuk
    350g ugotowanych ziemniaków
    250g brokuła
    50g żółtego sera
    50g pora
    1 – 2 płaty papryki konserwowej
    1 jajko
    sól
    pieprz
    tymianek
    Panierka:
    1 rozmącone jajko
    bułka tarta
    olej do smażenia

Brokułowo – warzywne sznycelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki ugotować najlepiej dzień wcześniej, zmielić. Brokuł umyć i ugotować al’dente. Odcedzić i wystudzić. Rozdrobnić widelcem lub zetrzeć na tarce. Pora pokroić drobno, paprykę w kostkę. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, doprawić do smaku. Z masy formować sznycelki i panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiano z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sosem czosnkowym, na zimno lub na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy