Składniki na ok. 8 – 10 sztuk
350g ugotowanych ziemniaków
250g brokuła
50g żółtego sera
50g pora
1 – 2 płaty papryki konserwowej
1 jajko
sól
pieprz
tymianek
Panierka:
1 rozmącone jajko
bułka tarta
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu:
Brokułowo – warzywne sznycelki
1.
Ziemniaki ugotować najlepiej dzień wcześniej, zmielić. Brokuł umyć i ugotować al’dente. Odcedzić i wystudzić. Rozdrobnić widelcem lub zetrzeć na tarce. Pora pokroić drobno, paprykę w kostkę. Ser zetrzeć na drobnych oczkach. Wszystkie składniki dokładnie połączyć, doprawić do smaku. Z masy formować sznycelki i panierować w jajku i bułce. Smażyć na rumiano z każdej strony. Odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podawać z sosem czosnkowym, na zimno lub na ciepło.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze