Brokułowa zupa krem z migdałami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Aksamitna, lekka zupa krem z migdałami i mlekiem kokosowym

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400g kurzych żołądków, 500g świeżego lub mrożonego brokuła, 4-5 marchewek, 1-2 pietruszki, przyprawy: sól, pieprz, kostka rosołowa, lubczyk, kurkuma, 3 łyżki mleka kokosowego, zielona pietruszka, płatki migdałów.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Krem

Brokułowa zupa krem z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obgotowane wstępnie żołądki zalewamy wodą, dodajemy pokrojone warzywa, przyprawy i brokuł - gotujemy do czasu, aż podroby będą miękkie. Następnie wybieramy żołądki, a wywar z warzywami miksujemy/blendujemy. Do zupy krem dodajemy mleko kokosowe i zagotowujemy, na koniec wrzucamy do niej całe żołądki. Zupę podajemy posypaną zieloną pietruszką i płatkami z migdałów, przyprawiamy do smaku. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Podroby

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować