BROKUŁOWA Z MIĘSEM MIELONYM I SERKAMI TOPIONYMI

4.49 (185 ocen)

  • 40 min

Potrawa jest szczególna, ponieważ przepis otrzymałam od mojej babci. Jest przepyszna.

  • 40 min

Składniki:

  • - 1 średni brokuł,
    - 1 duża marchewka,
    - mały seler,
    - mały korzeń pietruszki,
    - 500g mięsa mielonego,
    - 500g ziemniaków,
    - 2 serki topione, (jeden ziołowy, drugi kremowy),
    - 1 kostka warzywna,
    - 1 kostka rosołowa,
    - sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Brokułowa z mięsem mielonym i serkami topionymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. PRZYGOTOWANIE:
    Warzywa obrać i umyć. Marchew, seler oraz korzeń pietruszki pokroić w kostkę a brokuł podziel na różyczki. Ziemniaki pokrój w małą kostkę. Do 1,5 litra wody dodaj marchew, seler, korzeń pietruszki - gotuj. Następnie mięso mielone podsmaż na patelni i przypraw je solą, pieprzem. Jak warzywa będą miękkie dodaj ziemniaki oraz kostkę rosołową i warzywną. Jeżeli woda się wygotuje należy jeszcze dodać ok. 0,5 litra wody przegotowanej. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Po tym czasie dodaj mięso mielone nadal gotując. Na koniec dodaj różyczki brokułu i gotuj jeszcze ok. 20 min. Serki topione wymieszaj z 200ml utworzynym bulionem. Jak już mniej więcej brokuł się rozgotuje wtedy dodaj serkową zalewę, gotując jeszcze ok. 10 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować