Brokułowa z mięsem mielonym i serkami topionymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.PRZYGOTOWANIE:
Warzywa obrać i umyć. Marchew, seler oraz korzeń pietruszki pokroić w kostkę a brokuł podziel na różyczki. Ziemniaki pokrój w małą kostkę. Do 1,5 litra wody dodaj marchew, seler, korzeń pietruszki - gotuj. Następnie mięso mielone podsmaż na patelni i przypraw je solą, pieprzem. Jak warzywa będą miękkie dodaj ziemniaki oraz kostkę rosołową i warzywną. Jeżeli woda się wygotuje należy jeszcze dodać ok. 0,5 litra wody przegotowanej. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, do czasu aż ziemniaki będą miękkie. Po tym czasie dodaj mięso mielone nadal gotując. Na koniec dodaj różyczki brokułu i gotuj jeszcze ok. 20 min. Serki topione wymieszaj z 200ml utworzynym bulionem. Jak już mniej więcej brokuł się rozgotuje wtedy dodaj serkową zalewę, gotując jeszcze ok. 10 min.
Komentarze