Brokułowa potrawka

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min

idealne jako bezmięsne danie

  • 30 min

Składniki:

  • 50 dag brokuły 9odciąć różyczki)
    30 dag pieczarek (pokrojone w plasterki)
    3 cebule (w kosteczkę)
    20 dag żółtego sera (radamer wędzony)
    2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
    liść laurowy
    2 łyżki oleju
    2 łyżki masła
    sól, pieprz
    1/2 szkl wody
    2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
    2 szkl ryżu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sosy Potrawka

Brokułowa potrawka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę zeszklić na oleju, dodać masło pieczarki, liść laurowy i posiekana natkę pietruszki. dusić na wolnym ogniu.
  • 2. W tym samym czasie zagotować 2 garnkach wodę z solą. W jednym ugotować ryż a w drugimi brokuły.
  • potrawka 3. Do pieczarek wlać koncentrat z wodą i chwilę pogotować. Miękkie brokuły odcedzić i wymieszać z pieczarkami i ryżem. Doprawić pieprzem. Zetrzeć żółty ser na drobnych oczkach. podgrzać do rozpuszczenia sera.

Porady

koncentrat pomidorowy możemy zastąpić świeżymi pomidorami potrawkę możemy zabielić śmietaną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cebula Pieczarki

Notka redakcyjna

PPWS_08-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować