Brokuł w cieście serowo - migdałowym

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Brokuły smażone w cieście z parmezanem i płatkami migdałowymi.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Brokuł - 1szt
    Jajko - 1szt
    Mleko - 1 szklanka
    Mąka - 150g
    Parmezan tarty - 50g
    Płatki migdałowe - 1 garść
    Olej do smażenia

Brokuł w cieście serowo - migdałowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brokuł w cieście serowo - migdałowym 1. Brokuła dzielimy na różyczki i wkładamy do gotującej się wody na 3 minuty. Przelewamy zimną wodą i dokładnie odsączamy.

    Mleko, mąkę, jajko i parmezan mieszamy. Na końcu dodajemy płatki migdałowe.

    Kawałki brokuła moczymy w cieście i smażymy na oleju z każdej strony do zarumienia. Po smażeniu odsączamy na papierowym ręczniku z nadmiaru oleju.

    Podajemy na ciepło.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy