Brazylijskie Ciasto Marchewkowe

4.33 (3 ocen)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Może nie takie stuprocentowe bo u mnie z nadzieniem i odrobiną cukru pomarańczowego bo bez niego nie wyobrażam sobie takich ciast, ale co nie zmienia faktu że jest to super szybki przepis do wykonania i super prosty przepis, a ciasto wychodzi wilgotne i o pięknym kolorze ;)

  • 15 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na tortownicę 18 cm
    2 jajka kl L
    65 ml oleju rzepakowego
    115 g cukru (razem z pomarańczowym)
    170 g marchwi (waga przed obraniem)
    150 g mąki pszennej tortowej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
Wystaw ocenę:

4.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto marchewkowe

Brazylijskie ciasto marchewkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Brazylijskie Ciasto Marchewkowe 1. Składniki powinny mieć temp. pokojową

    1. Olej, jajka, cukier i marchew obraną i pokrojoną w plasterki umieszczamy w blenderze i miksujemy na gładko.
  • Brazylijskie Ciasto Marchewkowe 2. 2. Następnie masę przelewamy do miski i przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia, mieszamy tylko do połączenia się składników i od razu przelewamy do tortownicy której dno wcześniej wykładamy papierem do pieczenia.
  • Brazylijskie Ciasto Marchewkowe 3. Ciasto pieczemy w 180 stop. przez około 40 minut do tak zwanego suchego patyczka.

    Po wystudzeniu polewamy polewą czekoladową i ewentualnie przekładamy dżem np. z marchewki i pomarańczy
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować