Brązowe ziemniaki z sezamem

0 (0 ocen)

  • 50 min

Cóż jest lepszego na obiad niż tradycyjne ziemniaczki z kwaśnym mlekiem? Ja proponuję ziemniaki na brązowo, obtoczone w sosie sojowym i sezamie. Można je podawać jako dodatek do obiadu lub samodzielne danie, właśnie z kefirem.

  • 50 min

Składniki:

  • • młode, małe ziemniaki - ok. 1 kg
    • 5 łyżek sosu sojowego
    • 5 łyżek oliwy
    • 2 łyżki sezamu
    • 1 łyżeczka soli

Brązowe ziemniaki z sezamem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. • Ziemniaki obrać lub wyszorować skórkę i obgotować w posolonej wodzie przez 20 minut. Odcedzić.
    • Wymieszać oliwę z sosem sojowym i ziemniakami.
    • Brązowe ziemniaki ułożyć na blaszce do pieczenia. Posypać sezamem.
    • Piec w 190 st.C przez 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy