Ten powszechnie znany przysmak, wykonany w domu nabiera „rajskiego smaku”. Czekolada nadaje słodyczy, serek wilgotności, a mąka kokosowa rewelacyjnego aromatu! Polecam zamiast kupnych słodyczy!
PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Bounty z ricottąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0006/17/bc240c5892d3c4d4b678dae68c8cfa71d30a4999.jpeg25923872http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/bounty-z-ricotta-11
1.
Do miski przekładamy mąkę. Dodajemy do niej serek. Całość razem mieszamy.
W garnuszku podgrzewamy śmietankę. W ciepłej rozpuszczamy na wolnym ogniu pokrojoną białą czekoladę. Rozpuszczoną czekoladę dodajemy do masy serowo- kokosowej. Całość dokładnie mieszamy. Gotową masę dzielimy na około 9 części – u mnie tyle właśnie wyszło batonów.
2.
Z każdej części formujemy w dłoniach batony. Gotowe odkładamy do chłodu, by zastygły. Ja pozostawiłam je na noc w lodówce.
3.
Gdy batony są już zastygnięty oblewamy je czekoladą.
Mleczną czekoladę siekamy i rozpuszczamy w kąpieli wodnej.
4.
Płynną polecamy nasze batony z każdej strony. Gotowe umieszczamy na folii aluminiowej i schładzamy, by czekolada zastygła.
5.
Moje batony dodatkowo po zastygnięciu mlecznej czekolady udekorowałam rozpuszczoną gorzką czekoladą. Gdy gorzka czekolada zastygnie deser można zajadać.
Batony przechowujemy w lodówce.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze