Bounty natali

0 (0 ocen)

  • 15 min

przepis znalazlam w gazecie ale go troche zmieniłam

  • 15 min

Składniki:

  • Biszkopt czekoladowy:
    5 jajek
    1 niepełna szklanka maki tortowej
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    Masa kokosowa:
    1/2 litra mleka
    1/2 szklanki cukru
    20 dag masła
    20 – 25 dag kokosu
    cukier waniliowy

Bounty natali - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy i piec w temperaturze 170-180 st. C. przez ok. 30 minut. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.
    Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (ok. 20 minut). Do gorącej masy należy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy