Bounty

0 (0 ocen)

Te słodkie cudeńka znikają ze stołu w oka mgnieniu. Najbardziej lubią je dzieci.

Składniki:

  • 250 g wiórków kokosowych
    70 g cukru pudru
    70 g masła
    100 ml kremówka
    100 g białej czekolady
    kakao
    orzeszki do dekoracji

Bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kremówkę wlewamy do garnka i dodajemy masło, podgrzewamy tak długo aż masło się stopi.
  • 2. Wiórki dokładnie mieszamy z cukrem pudrem, następnie zalewamy śmietanką. Masę pozostawiamy na 10 min, poczym formujemy kulki i układamy je na papierze do pieczenia.
    Gotowe wkładamy do lodówki na ok. 1 h ( min 30 min).
  • 3. W rondelku podgrzewamy łyżkę mleka i wrzucamy białą czekoladę, topimy.
  • 4. Schłodzone kulki zanurzamy w czekoladzie i dekorujemy posypkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy