1.Białka ubić na sztywno, dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia, kakao i delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25x36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 30 min. w temp. 170 - 180 stopni.
Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym.
2.Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (ok 20 min.). Do gorącej masy dodać masło i od czasu do czasu mieszać masę, aby masło się roztopiło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na nasączony biszkopt.
3.Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto.
Komentarze