Bounty

5 (141 ocen)

  • 60 min

Pyszne ciasto,smakuje jak baton o tej samej nazwie :)

  • 60 min

Składniki:

  • Biszkopt ciemny:
    5 jajek
    3/4 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki cukru
    2 łyżki kakao
    1 łyżeczka proszku
    Masa:
    3 szklanki mleka
    1 budyń śmietankowy
    1/2 szklanki cukru
    20-25 dag wiórek kokosowych
    1 kostka palmy
Wystaw ocenę:

5 (141 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Bounty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, ubić. Dodać kolejno żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę, proszek do pieczenia i kakao (nie miałam gorzkiego, więc dałam Nesqicka dlatego spód ma tak jasny kolor). Delikatnie wymieszać wszystkie składniki. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i wstawić do nagrzanego piekarnika do temperatury 170 stopni C. Piec 25 - 30 minut.

    Ugotować 2 i 1/2 szklanki mleka razem z cukrem . Następnie dodać wiórki kokosowe i gotować nadal na średnim ogniu przez około 20 minut.,dodać palmę do gotującej się masy kokosowej.

    Budyń rozprowadzić w 1/2 szkl.mleka i dodać do gotującej się masy kokosowej. Wszystko dokładnie wymieszać i zostawić do ostygnięcia(nie miksować,bo zrobi się rzadkie).
    Biszkopt przekroić na 2 części.Na upieczone ciasto kakaowe, wyłożyć ostudzoną masę kokosowo-budyniową.Na to wyłożyć drugą część ciemnego biszkoptu.

    Zrobić polewę (na parze): rozpuścić 1 czekoladę mleczną i pół gorzkiej w 3-4 łyżkach mleka.Polewę wylać na ciasto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować