BOTWINKA NA ZIMĘ

4.98 (184 ocen)

  • 1 godz. 30 min

...

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • •3 PĘCZKI BOTWINKI
    •PĘCZEK KOPERKU
    •ZALEWA:
    •LITR WODY
    •NIECAŁA SZKLANKA OCTU
    •3/4 SZKLANKI CUKRU
    •1/4 SZKLANKI SOLI
Wystaw ocenę:

4.98 (184 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Botwinka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. BOTWINKĘ OCZYSZCZAMY. WIĘKSZE BURAKI OBIERAMY I WRAZ Z ŁODYGAMI I LIŚĆMI DROBNO KROIMY. KOPEREK MYJEMY I DROBNO SIEKAMY.
    PRZEGOTOWUJEMY ZALEWĘ: DO WODY WLEWAMY OCET,WSYPUJEMY CUKIER I SÓL. ZAGOTOWUJEMY.
    BOTWINKĘ WRAZ Z KOPERKIEM WKŁADAMY DO WYPARZONYCH SŁOIKÓW I ZALEWAMY GORĄCĄ ZALEWĄ.
    PASTERYZUJEMY 30 MIN
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować