Botwinka

4.5 (187 ocen)

  • 60 min

smaczna,kolorowa wiosenna zupka.

  • 60 min

Składniki:

  • włoszczyzna
    ziemniaki
    ziarenka smaku
    ocet
    śmietana
    pieprz
    cukier
    botwinka
    skrzydełka
    jajko na twardo
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Zupy Botwinka

Botwinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotować wywar ze skrzydełek i włoszczyzny.Umyć botwinkę,liście drobno pokroić a buraczki zetrzeć na dużych oczkach.Dodać do wywaru.Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę,dodać do zupy.Gotować aż warzywa będą miękkie.doprawić do smaku octem,ziarenkami,smaku,pieprzem i cukrem .Zabielić śmietaną.Dodać siekany koperek i pietruszkę.Można podawać z jajkiem ugotowanym na twardo.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Botwina

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować