BOTWINA Z JAJEM

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekkie zupy jak najbardziej na czasie, tym bardziej że młodych warzyw coraz więcej. Dziś serwuję botwinkę z jajkiem- obowiązkowo

  • 60 min

Składniki:

  • 2 litry bulionu warzywnego
    pęczek botwinki
    3 jajka
    3 marchewki
    5 ziemniaków
    sól,pieprz
    śmietana 12 % do zabielenie zupy-3 łyżki

Botwina z jajem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Botwinkę kroimy drobno, zalewamy wodą, tyle żeby zakryło botwinę. Dodajemy łyżkę octu.
    Gotujemy ok 15 minut. W drugim garnku zagotowujemy bulion, wrzucamy pokrojone w kostkę
    ziemniaki oraz marchew. Gotujemy do miękkości warzyw. Dokładamy ugotowaną botwinkę.
    Gotujemy ok 5 minut. Śmietanę ,,hartujemy' dodajemy do zupy. Podajemy z połówkami
    ugotowanych na twardo jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy