Boskie muffinki z nutellą i kremem malinowym. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piekarnik nastawić na 160*C.
Formę do babeczek wyłożyć papilotkami ( około 18)
Czekoladę połamać i włożyć do garnuszka. Zalać wodą i na niewielkim ogniu podgrzewać do czasu, aż się rozpuści. Odstawić
Masło utrzeć z cukrem i w między czasie powoli wbijać po jednym jajku. Wsypać kakao, mąkę, proszek, a na sam koniec bardzo powoli wlewać płyn czekoladowy ( cały czas ucierając).
Do papilotek nałożyć łyżkę masy i mniejszą łyżkę nutelli. Przykryć małą łyżką masy. Około 3/4 wysokości papilotki powinno być wypełnione. wstawić do piekarnika
Piec około 20 minut.
Wyjąć i ostudzić.
Schłodzoną śmietankę ubić. Maliny zmiksować blenderem, przesiać przez sitko, żeby pozbyć się pestek. Wymieszać ze śmietaną.
Używając kupionej śmietany malinowej wystarczy dodać ją do ubijanej kremówki.
Komentarze