Borseto

0 (0 ocen)

  • 60 min

Polecam przepis na domowe Borseto ,smakuje jak ze sklepu

  • 60 min

Składniki:

  • 3 szkl.maki pszennej przesianej przez sito,1 kostka margaryny,7 dag drozdzy sypkich,1 jajo,1 szkl,smietany najlepiej 18%,olejek waniliowy,sloik dzemu wedlug gustu smakowego,sloik kremu czekoladowego.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Dżemy Krem Krem czekoladowy

Borseto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Borseto 1. Make przesiej do miski wsyp drozdze,przestudzona stopiona margaryn,wbij jajko.wyrob gladkie ciasto dodajac stopniowo smietane,na koncu dodaj lyzeczke olejku.Ciasto rozwalkuj a nastepnie pokroj na prostokaty.Na lewej czesci prostokatu zrobic po 3 naciecia nozem a na prawej poloz lyzke dzemu lub kremu czekoladowego,kazdy prostokat zloz na pol i docisnij brzegi.Piecz na rumiano w temp.180st.przez ok 30min.na koniec posyp cukrem pudrem.

Porady

Zamiast dzemu mozna dodac kawalki owocow np.jablek lub owoce mrozone.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować