Borówkowo poziomkowa pokusa

0 (0 ocen)

  • 4 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaki lata jeszcze są, więc i korzystam z tego.Pyszne owoce,bita śmietana i bezy to coś nowego w mojej kuchni. Rodzinka zachwycona a i miło na serduchu , że mogę im nadal dogadzać :)

  • 4 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na biszkopt:

    jaja 6 szt

    cukier 2 łyżki

    mąka pszenna 6 łyżek

    Dodatkowo:

    śmietana 30% 600 g

    serek mascarpone 400 g

    cukier 2 łyżki

    borówki 300 g

    poziomki 300 g

    bezy najlepiej swoje upieczone tyle by starczyło na biszkopt w środek i na górę
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Beza

Borówkowo poziomkowa pokusa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Borówkowo poziomkowa pokusa 1. Jaja ubijamy z cukrem na puch i dodajemy przesianą mąkę, delikatnie mieszamy w jedna stronę do połączenia składników.
  • Borówkowo poziomkowa pokusa 2. Formę prostokątną wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy ciasto biszkoptowe.Wstawiamy do pieca i pieczemy 25 minut w170 stopniach.
  • Borówkowo poziomkowa pokusa 3. Upieczony i wystudzony biszkopt kroimy w poprzek.
  • Borówkowo poziomkowa pokusa 4. Posypujemy pokruszonymi bezami.
  • Borówkowo poziomkowa pokusa 5. Borówki i poziomki posypujemy na bezy. Przykrywamy biszkoptem i kładziemy masę, bezy, owoce i do lodówki do schłodzenia.Po godzinie jemy bo bezy nam się rozpuszczą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Borówki amerykańskie Poziomki Śmietana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować