Borówkowa galareta z serkową niespodzianką

0 (0 ocen)

  • 20 min

W czasie podróży do Hiszpanii próbowałam wielu lokalnych deserów. Najczęściej były one na bazie galaretki, jogurtu i owoców. Dlatego też postanowiłam zrobić nieco polską wersję z moimi ulubionymi owocami.

  • 20 min

Składniki:

  • Szklanka borówek amerykańskich
    Kilka brzoskwiń świeżych lub z syropu
    Galaretka jabłkowa i cytrynowa
    1,5 szklanki serka homogenizowanego
    Pół szklanki startej białej czekolady
    2,5 łyżeczki żelatyny
    Cukier puder
    Kilka kropel olejku migdałowego

Borówkowa galareta z serkową niespodzianką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu w osobnych miseczkach. Odstaw do przestygnięcia. Brzoskwinie umyj jeśli są świeże i pokrój na kawałki. Borówki dokładnie przepłucz.
  • 2. Do pudełeczek po serkach lub jogurtach wylewaj tężejącą galaretkę cytrynową, kawałki brzoskwiń, masę serkową, borówki oraz galaretkę jabłkową. Wstaw do lodówki na kilka godzin. Po tym czasie wyjmij deser z pudełeczek i podawaj przekrojone na pół.


  • 3. Żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Serek zmiksuj z tężejącą żelatyną, czekoladą. Wsyp cukier puder do smaku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy