Borówkowa fantazja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić z cukrem. Dodać żółtka nadal ubjając. Następnie dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Na koniec połączyć z olejem. Ciasto wylać na brytfankę. Piec w temperaturze 180 stopni C przez około 30 min.
2.Masa brzoskwiniowa:
Odlać pół szklanki soku i wymieszać w nim budynie. Resztę soku wlać do garnka, wsypać cukier i zagotować. Do gotującego się soku wlać rozmieszany wcześniej budyń. Przestudzić.
3.Bita śmietana:
Śmietanę ubić mikserem, dodać cukier puder i wymieszać. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Przestudzić i dodać do ubitej śmietany.
4.Galaretka:
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Przestudzić.
5.Na wystudzony biszkopt wylać przestudzoną masę brzoskwiniową. Na to wyłożyć ubitą śmietanę. Powciskać w nią borówki. Gdy bitaa śmietana stężeje, wylać tężejącą galaretkę.
Komentarze