BORÓWKI W RYŻOWYM CIEŚCIE

0 (0 ocen)

  • 60 min

Słodkie borówki otulone delikatnym, puszystym ciastem ryżowym.

  • 60 min

Składniki:

  • 60g mąki ryżowej
    100ml mleka
    1 (średnie) jajko
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2szkl borówek w cukrze

Borówki w ryżowym cieście - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nastawić na 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Mąkę, mleko, jajko i proszek do pieczenia umieścić w misce i dokładnie zmiksować. Powinniśmy otrzymać gładką, jednolitą masę. Borówki ułożyć na dnie kokilki/naczynkua żaroodpornego. Całość zalać ryżowym ciastem. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut. Wyjąć i podawać ciepłe.

Porady

można użyć świeżych/mrożonych borówek, jednak wtedy należy dodatkowo posłodzić ciasto

Komentarze

Podobne przepisy