BORÓWKI W RYŻOWYM CIEŚCIE

  • wyświetlono: 274 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Słodkie borówki otulone delikatnym, puszystym ciastem ryżowym.

Magda Mentel
  • 60min

Składniki

60g mąki ryżowej
100ml mleka
1 (średnie) jajko
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1/2szkl borówek w cukrze

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

BORÓWKI W RYŻOWYM CIEŚCIE

  • 1. Piekarnik nastawić na 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Mąkę, mleko, jajko i proszek do pieczenia umieścić w misce i dokładnie zmiksować. Powinniśmy otrzymać gładką, jednolitą masę. Borówki ułożyć na dnie kokilki/naczynkua żaroodpornego. Całość zalać ryżowym ciastem. Wstawić do piekarnika i piec przez 30 minut. Wyjąć i podawać ciepłe.

Porady

można użyć świeżych/mrożonych borówek, jednak wtedy należy dodatkowo posłodzić ciasto

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

slodkie_zycie
 

Komentarze

Podobne przepisy

makowiec w ciescie cytrynowym

Dodane przez: PiernikowaChata

Makowiec w cieście cytrynowym

Ciasto to gości na moim Wigilijnym...

jabłecznik   w ciescie babkowym

Dodane przez: BOŻENA ZIARNO

Jabłecznik w cieście babkowym

Uwielbiam wszelkie jabłeczniki,...

Sernik

Dodane przez: zela97

Sernik w cieście kakaowym

Pyszny sernik, a to za sprawą słodkiej...

Jabłkowe róże w cieście francuskim

Dodane przez: celkapatelka

Jabłkowe róże w cieście francuskim

Ładnie się prezentuje i smakuje.Przepis...

makowiec w ciescie cytrynowym

Dodane przez: klementynka

makowiec w cieście cytrynowym

ciasto jest wilgotne i mozna je...

Szarlotka w cieście francuskim

Dodane przez: bienpyt

Szarlotka w cieście francuskim

Ciasto dla zapracowanych, szybkie...