Borówki czerwone w miodzie i brandy

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Domowa galaretka z borówki brusznicy z dodatkiem miodu i brandy to wykwintny dodatek do mięs.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 litry borówki brusznicy
    łyżeczka soli morskiej
    500 ml miodu
    100 ml brandy

Borówki czerwone w miodzie i brandy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do garnka o grubym dnie przesypujemy borówki, dodajemy miód, sól i brandy. Gotujemy na wolnym ogniu około 10 minut. Przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy. Ostudzone przechowujemy w ciemnym chłodnym miejscu.
    Podajemy jako dodatek do mięs.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy