Borówki Amerykańskie w Soku Własnym

4.32 (226 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

dużo witamin

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg borówek amerykańskich
    po 4 łyżki na każdy słoik
    3-4 słoiczki o pojemności 0,5 litra
Wystaw ocenę:

4.32 (226 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Borówki amerykańskie w soku własnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Opłukane i osączone borówki włożyć do słoiczków przesypując je warstwowo cukrem. Zakręcić słoiczki i pasteryzować je 10 minut.
    Uwagi:
    Podobnie robię inne owoce np. jagody, maliny itd.
    Borówki w koszyczku po opłukaniu i osuszeniu można mrozić

Porady

Podobnie przyrządzam jagody leśne. Borówki można też umyć, osuszyć i zamrozić. Idelane do ciasta

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować