Borówka czerwona w cukrze

4.51 (180 ocen)

  • 5 min

Znakomita jest w wersji wytrawnej do mięs ale na słodko też jest pyszna.

  • 5 min

Składniki:

  • Składniki:
    200 g borówki czerwonej
    4 łyżki cukru
Wystaw ocenę:

4.51 (180 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Borówka czerwona w cukrze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Borówki obrać i umyć a następnie zasypać cukrem i zostawić na godzinę pod przykryciem.
    Następnie podgrzewamy cały czas mieszając aż całość się zagotuje.
    Gotować 5 minut i przekładać gorące do słoików.
    Odwracać do góry dnem do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować