Borówka czerwona w cukrze

  • wyświetlono: 1451 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Znakomita jest w wersji wytrawnej do mięs ale na słodko też jest pyszna.

doowa
  • 5min

Składniki

Składniki:
200 g borówki czerwonej
4 łyżki cukru

Sposób przygotowania przepisu:

Borówka czerwona w cukrze

  • 1. Borówki obrać i umyć a następnie zasypać cukrem i zostawić na godzinę pod przykryciem.
    Następnie podgrzewamy cały czas mieszając aż całość się zagotuje.
    Gotować 5 minut i przekładać gorące do słoików.
    Odwracać do góry dnem do wystygnięcia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zyciedania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciborówka czerwona konfitura przetwory

Komentarze

Podobne przepisy

Imbir w cukrze z cytryną

Dodane przez: ziutula

Imbir w cukrze z cytryną

Imbir w cukrze z cytryną jest bardzo...

Kwiaty w cukrze

Dodane przez: caroline1983

Kwiaty w cukrze

Stary, prawie zapomniany przepis...

jagody w cukrze

Dodane przez: doowa

Jagody w cukrze

Jeszcze jagód mnóstwo więc wkładamy.

porzeczki

Dodane przez: Mysiunia

Czerwone porzeczki w syropie na zimę

Pyszne przetwory z czerwonych porzeczek

Brusznica do mięs i serów

Dodane przez: slodkoipieprznie

Borówka brusznica z gruszkami do mięs

niezastąpiony dodatek do mięs i...

image-067j8fb

Dodane przez: edith

Cukier różany

Cukier różany jest przysmakiem...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE