PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Borówka brusznica z gruszkami do mięshttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0002/19/d4663a0c9f8584d53097a02039acc467ff3f7424.jpeg480761http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/borowka-brusznica-z-gruszkami-do-mies
1.
Brusznicę przelewamy na sicie wrzącą wodą. Gruszki obieramy pozbawiamy pestek, kroimy na grubą kostkę. Zasypujemy połową cukru i przesmażamy na małym ogniu ok 10 minut. Brusznicę wsypujemy do garnka dodajemy 2 łyżki wody i resztę cukru. Smażymy na małym ogniu ok 1,5 godziny. Na koniec dodajemy gruszki i podsmażamy jeszcze ok 10 min. Gorącą masę przekładamy do czystych słoików, zakręcamy i pozostawiamy do góry dnem do ostygnięcia.
* czas smażenia należy kontrolować w zależności od stopnia dojrzałości owoców, w gotowym przetworze powinny być wyczuwalne całe owoce brusznicy i kawałki gruszek.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze